Både store og små bedrifter kan dra nytte av en regnskapsfører, men det er ikke alltid like lett å vite hvor mye man skal betale for regnskapsfører, spesielt om man driver et lite AS.
I artikkelen nedenfor viser vi deg derfor et priseksempel på hvor mye en regnskapsfører kan koste for et lite AS, hva du selv kan gjøre for å få en billigere pris, og kikker på andre faktorer du også burde overveie når du skal finne den rette regnskapsfører for et lite AS, og til den beste prisen.

Hva koster regnskapsfører for et lite AS?

Pris på regnskapsfører kan være en av faktorene som spiller inn når et lite AS overveier å få profesjonell hjelp til regnskapet. Regelverket gir deg retningslinjer for hva du selv kan gjøre, og hva du skal ha ekstern og profesjonell hjelp med.

Pris på regnskapsfører for aksjeselskap 

I priseksempelet du finner nedenfor har vi tatt utgangspunkt i et lite AS med 1,5 millioner i årlig omsetning og 500 bilag i året. Hvor mye regnskapsfører koster er individuelt. Videre i artikkelen kan du lese hvordan du selv kan være med å gjøre jobben enklere for regnskapsfører og dermed oppnå en rimeligere pris.

 

Når bør man skaffe en regnskapsfører?

For mange er det et spørsmål om prisen på en regnskapsfører vil være verdt det. Sitter du som grunder selv sent på kveldene og knoter i timesvis med MVA og fakturering når du helst ville hatt familietid eller sett kamp med kompisene, da bør du vurdere å ansette en regnskapsfører. Er det verdt å investere prisen det koster for regnskapsfører så du kan bruke tiden din på det du setter pris på? En regnskapsfører kan nemlig hjelpe deg med det meste, eller du kan ta deg av bokføring av bilag i hverdagen og overlevere regnskapet for en siste hånd på verket før innberetninger til Skatt- og MVAregisteret. Hvor mye, eller lite du selv ønsker å gjøre påvirker også prisen for regnskapsfører. Andre ting enn pris vil også avgjøre om en regnskapsfører er verdt det for deg; tid, kunnskap og prioriteringer spiller også inn. Og muligens klarer du regnskapet selv nå, men har du kunnskapen det kreves når virksomheten vokser og helt andre krav stilles til regnskapet? Å ha en regnskapsfører med på banen gir også trygghet og kompetanse.

Hvorfor ansette regnskapsfører for lite AS?

I forsøket på å holde kostnader nede kan mange virksomhetseiere selv velge å gjøre regnskapsføringen. I takt med at virksomheten vokser og regnskapet blir mer komplekst kan det være smart å ha en kompetent støttespiller med på laget.

Slik kan du få en billigere pris på regnskapsfører

Det er flere variabler som avgjør hvor mye en regnskapsfører vil koste deg, men en variabel du selv kan påvirke, er hvordan du selv oppbevarer bilag, organiserer de og selv overholder frister for MVA-meldinger og frister for næringsoppgave. Ved å opprettholde et godt og oppdatert system for bilag vil regnskapsføreren måtte bruke mindre tid på å sortere og danne seg overblikk over regnskapet ditt. Og ved at du selv overholder fristene, vil du unngå hastearbeide samt unngå bøter for for sen innrapportering og innbetaling.

Se også: 4 tips til billigere regnskapsføring og revisjon

Regnskapsfører pris - er timepris eller fastpris best?

Hva som blir best for din virksomhet og ditt samarbeide med regnskapsfører er noe vi anbefaler at dere tar en snakk om. En del regnskapsførere tilbyr kun fastpris, mens andre stadig også tilbyr timepris. Her kan vi råde til åpen dialog, og kanskje en prøveperiode for dere begge to til å bli bedre kjent med hva som fungerer best for deres samarbeid. Ha også i mente at både fastpris og timepris også kan kombineres med stykkpris, for eksempel pr. bilag eller pr. A-melding.

Er pris alltid det viktigste når du skal finne regnskapsfører?

Her i Ageras ser ser vi ofte flere andre viktige faktorer du bør tenke over når du skal velge regnskapsfører. Og som du kan se, er pris kun ett av punktene på listen.

Dette bør du tenke på når du skal finne regnskapsfører: 

  • Erfaring: Om du velger en nyoppstartet regnskapsfører eller søker en med spisskompetanse og flere års erfaring vil gi utslag i hva regnskapsfører vil koste deg.
  • Geografi: Ønsker du selv å avlevere billag og ha en lokal regnskapsfører, eller foretrekker du å samarbeide digitalt. Det åpner det seg flere muligheter for deg, og kanskje kan du finne en bedre pris på regnskapsfører, når geografi ikke er en avgjørende faktor.
  • Pris: For mange mindre virksomheter, enten du har et lite AS eller et et større AS, er pris på regnskapsfører viktig. Hvor mye kan en regnskapsfører koste før det er verdt det for deg? De fleste som har startet en virksomhet vet at omfanget og kompleksiteten med regnskapet vokser i takt med at virksomheten vokser. Kanskje har du ikke et stort regnskap med mange bilag, men du er på vei inn på det internasjonale markedet og dette krever en særlig ekspertise og øker kompleksiteten på regnskapet, og derav også prisen på regnskapsfører.
  • Omfanget av oppgaven: Hvor stor oppgaven du ønsker hjelp med er, vil også påvirke hvor hvor mye regnskapsfører vil koste. Er du et lite nyoppstartet AS uten ansatte eller et AS med ansatte og betydelig omsetning, vil i stor grad påvirke antall timer som trengs til ditt regnskap, og derfor gjøre utslag i hvor mye regnskapsfører vil koste.

Ønsker du å vite hvor mye regnskapsfører vil koste for din virksomhet?

Ageras er Nord-Europas ledende formidlingstjeneste av regnskapstjenester. Vi har regnskapsførere i hele Norge som er spesialisert i å hjelpe virksomhetseier som deg selv. Ønsker du å vite hvor mye en regnskapsfører koster deg? Eller kanskje om du kan få en enda bedre pris på regnskapsfører enn hva du betaler i dag? Fyll ut skjemaet, fortell oss kort hva du trenger og vi finner opptil 3 regnskapsførere som passer din virksomhet ut fra dine preferanser.

 

Hvor mye vil regnskapsfører koste deg? Sjekk selv.

Å finne den helt rette regnskapsfører har aldri vært lettere. På bare 5 minutter blir vi bedre kjent med din virksomhet og kartlegger hjelpen du har behov for. Og det aller beste, Ageras er 100% gratis og uforpliktende!

Innhold