Få hjelp til skattemelding

Hjelp til skattemelding 2023

Vi har ekspertene til skattemelding 2023

Har du behov for hjelp til skattemelding 2023? Å fylle ut skattemelding, også kalt selvangivelsen, kan være en komplisert oppgave, spesielt for næringsdrivende selskaper, derfor kan det ofte lønne seg å investere i hjelp fra en regnskapsører eller revisor som kan hjelpe deg med skattemelding. 

Få hjelp til skattemelding
Få hjelp til skattemelding

Slik fungerer Ageras:

1
Utfyll skjemaet vårt så vi vet hva du trenger hjelp med.
2
Du får opp til 3 tilbud på skattemelding innen 48 timer.
3
Sammenlign tilbudene og velg det som passer deg best.
Få hjelp til skattemelding
Få hjelp til skattemelding

Skattemelding enkeltmannsforetak

Det er kun enkeltmannsforetak som ikke er pliktige til å levere regnskap som er fritatt fra plikten til å levere skattemelding. Dette gjelder enkeltpersonsforetak med mindre enn 50,000 kr. i årlig driftsinntekt. Alle andre må levere inn fjorårets tall, og dette må gjøres elektronisk. Sammen med skattemelding må det også leveres en næringsoppgave. Dersom virksomheten er bokføringspliktig er det næringsoppgave 1 som skal fylles ut og leveres inn sammen med et såkalt personinntektsskjema. Dersom virksomheten er regnskapspliktig må det leveres inn noe som heter næringsoppgave 2 sammen med skattemelding 2023.

Skattemelding næringsdrivende

Når det kommer til skattemelding for næringsdrivende, handler det altså om hvorvidt næringen kun er bokføringspliktig eller regnskapspliktig. I det første tilfellet må næringsoppgave 1 fylles ut. Det neste tilfellet handler det om næringsoppgave 2.

Skattemelding for privatpersoner

Det er ikke mange som slipper unna skattemeldingen. De fleste barn er dog unntatt, med mindre de har formue. Fristen for skattemelding er satt til 30. april. Dersom du ikke har endret skattemeldingen er det denne som blir brukt for å utregne skatten. Ønsker du å endre, men vil gi noen andre fullmakt til å gjøre dette må du melde fra innen 29. april. Skatteoppgjøret skjer i juni, da vil du enten få restskatt eller penger tilbake. Sjekk at du har fått med deg alle de fradragene du som privatperson kan ha krav på. Jobber du i utlandet, men har skatteplikt til Norge, kan du kreve fradrag for skatten slik at du slipper å betale skatt til 2 land.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Trondheim

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Husk på alle tidsfrister

Det er en rekke tidsfrister å huske på når det kommer til skattemelding og flere av dem er veldig viktige. Det handler om når du må melde fra om at du har gitt noen andre fullmakt til å gjøre endringene for deg til når skattemeldingen må være inne. Det er også egne frister for innbetaling av restskatt og forskuddsskatt.

Korrekt utfyllelse av skattemeldin

Hvor kompleks skattemeldingen er avhenger av flere faktorer. Den er klart enklere for en privatperson enn et aksjeselskap. Likevel kan en privatperson med flere verdifulle eiendeler, formue, aksjer mm. også ha en mer komplisert skattemelding. Gjøres ikke jobben korrekt kan du ende opp med å gå glipp av fradrag samt ende opp med en restskatt.

Få med deg alle skjemaene

Dersom du er næringsdrivende må du fylle ut flere skjemaer enn kun skattemelding. Det er derfor viktig å sette seg inn i hvilke skjemaer som gjelder for din virksomhet og hvordan de skal fylles ut. En regnskapsfører har kontroll på dette, og kan hjelpe deg med å gjøre det riktig.

Velg riktig ekspert på skattemelding

Ønsker du hjelp med skattemelding må du velge en som har dette som fag. En autorisert regnskapsfører har utdannelse i økonomi, og kjenner til alle frister samt hvilke lover og regler som gjelder i nettopp din situasjon. Da kan du føle deg trygg for at jobben blir utført slik den skal.

Leter du etter en annen tjeneste enn dem som står ovenfor?