Bedriftsetablering: Få hjelp til å starte egen bedrift

Vi hjelper deg med å finne den rette hjelpen når du skal starte bedrift

Har du en spennende forretningside og tenker på å starte eget selskap? Det er mange ting som skal tenkes gjennom i løpet av etableringsprosessen – helt fra ideen har fått feste til du har opprettet et foretak. Hvis du ønsker å starte et selskap har du sikkert en god del spørsmål og trenger sannsynligvis litt hjelp og rådgivning underveis. Hvordan kommer jeg i det hele tatt i gang, er ideen min god nok? Hva slags bedrift skal jeg etablere? Hva skal selskapet hete? Hvordan driver jeg god markedsføring og hvem kan føre regnskap for meg? Mange sitter med svært gode ideer, men mangler å tenke gjennom egne forutsetninger for å kunne håndtere den daglige drift. Det er naturligvis ikke slik at du kan være ekspert innenfor alle områder av forretningsdrift, og det er derfor viktig å ha et godt nettverk og støtteapparat.

Bedriftsetablering er ikke enkelt, derfor kan det lønne seg å benytte spesialister som vet hva de holder på med. Hos Ageras får du hjelp fra et profesjonelt nettverk av advokater, regnskapsførere og revisorer. Vår tjeneste er gratis og uforpliktende, og målet er selvsagt å hjelpe deg med din suksess. Vi forenkler prosessen!

Motta opp til 3 gratis tilbud

Slik fungerer Ageras:

1
Det første du trenger å gjøre er å fortelle oss om din situasjon slik at vi får nok informasjon før vi matcher deg med våre eksperter.
2
Deretter vil du motta ulike tilbud slik at du kan sammenligne dem før du bestemmer deg for hva som er riktig for deg. Du vil få god oversikt over de forskjellige tilbudene.
3
Til slutt kan du se over alle tilbudene og velge akkurat den som er mest fordelaktig for deg. Du vil nå innlede et samarbeid med spesialister som vil hjelpe deg med det du skulle ønske.
Motta opp til 3 gratis tilbud
Motta opp til 3 gratis tilbud

Aksjeselskap

Om du er eier av et aksjeselskap av betydning, vil det være vanskelig å drive det uten hjelp fra profesjonelle økonomer og advokater. Et aksjeselskap vil ha regnskapsplikt og bokføringsplikt, det vil si at de årlig må levere årsregnskap til Regnskapsregisteret på grunnlag av gjennomsiktighet.

Stiftelse

Har du en stiftelse vil du også være i en lignende posisjon som gruppen ovenfor. En stiftelse har også regnskapsplikt og plikt til å ha revisor. Regnskap for frivillige organisasjoner er derfor også helt nødvendig for å skape gjennomsiktighet i bedriften.

Selvstendig næringsdrivende

Frilansere har ikke regnskapsplikt, men de har derimot bokføringsplikt. Altså er det mulig for å frilansere å drive sitt regnskap helt selv, men mange opplever at det tar altfor mye tid, at det går utover deres hovedformål eller at de rett og slett har vanskeligheter med å sette seg inn i det.

Planleggingsfasen

Ved etablering av en bedrift vil det aller viktigste være å ha en god idé. Det er ofte det første steget og er preget av mye idémyldring. I tillegg til å ha en god grunnplan, gjelder det å stille seg selv de viktige spørsmålene. Hva er målet med bedriften? Er det et marked for min idé? Er det realistisk å kunne få til? Finnes det konkurrenter som allerede gjør det veldig bra? Har jeg vurdert risikoen godt nok? Hva skal bedriften hete?

Valg av organisasjonsform

Som vi allerede har vært gjennom, er det mange ulike organisasjonsformer som har ulike hensikter. Et aksjeselskap trenger 30 000 i startkapital, og dens hovedhensikt er å være investorvennlig. Man må også tenke på å tilfredsstille kunden, og et samfunnsansvar vil ofte komme i tillegg for store bedrifter.

Få finansielle tilskudd

Om du sitter inne med en god idé vil det ofte være andre aktører som er interessert i at du skal lykkes, derfor finnes det mange finansielle tilskudd man kan søke om. Enten det er tilskudd til markedsavklaring, kommersialisering, innovasjonslån, eller andre støtteordninger fra banker eller aktører som Innovasjon Norge som ofte prøver å hjelpe små og mellomstore bedrifter.

Starte selskapet

Når alle brikkene har falt på plass, vil det siste steget være å danne selskapet. Da vil du offisielt være synlig i markedet, og du kan begynne å fokusere på vekst eller å spre ryktet om din eksistens. Dette er en spennende fase hvor alle dine idéer blir satt på prøve. Selv om det ofte er selve idéen som vil være mest avgjørende for din suksess, vil det være smart å ha dyktige mennesker rundt deg som kan hjelpe deg med ting som du kanskje ikke har helt kontroll på.

Leter du etter en annen tjeneste enn dem som står ovenfor?