Hvem er din største inspirasjon og hvorfor?

Min største inspirasjon må være Warren Buffett. Jeg beundrer hans måte å drive business på, og er veldig inspirert av måten han presterer å forutse fremtiden og identifisere kommende trender på en rekke forskjellige markeder. Han investerer i prosjekter som har hatt stor verdi, uten at han har overvurdert verdien. Han går rett på sak, er pålitelig og realistisk. Han vet hvordan man driver en stabil bedrift og får den i balanse. Viktigst av alt, synes jeg at han er «nede på jorden», noe jeg synes er viktig i gode så vel som dårlige tider.

Hva er din største drøm?

Å aldri være avhengig av noen eller noe er min største drøm. Jeg drømmer også om å kunne la det jeg er lidenskapelig for være styrende, samt å ha muligheten for å fokusere på ting jeg synes er underholdende. Jeg er overbevist om at man kan bidra med så mye mer hvis man har lidenskap for det man gjør, og i siste ende tror jeg at det er det som gjør situasjonen til en «vinn - vinn» for alle. Kort sagt er drømmen å være selvstendig.

Hva er ditt beste råd for unge entreprenører?

Fokuser mindre på idéen, og mer på menneskene som skal sette idéen til live. Mange er redde for å åpne opp rundt idéene sine av forskjellige årsaker. Det er en problematisk konsekvens at mange isolerer seg, for man trenger gode mennesker rundt en for å kunne oppnå suksess. Rådet mitt er derfor å huske å dele idéene dine med andre. Vær åpen, og pitch idéen til så mange som mulig – da får du mange om bord på prosjektet, og får perspektiver og synsvinkler fra de riktige menneskene.

Generelt har mange en tendens til å overvurdere idéen i seg selv. I virkeligheten har mange antakeligvis hatt akkurat samme idé tidligere, men av forskjellige grunner ikke satt den til verks. Derfor synes jeg fokuset burde være på utførelsen av idéen. Nærmere bestemt hvordan man starter. Idéen har jo i prinsippet ingen verdi før den tar form i en forretningsmodell og rent faktisk utvikles.

Ta Ageras som eksempel. Vi ville aldri ha kommet så langt med bare idéen i seg selv, og det er uten tvil menneskene som har bidratt med å sette idéen til verks som kan takkes for at vi lykkes.

Er det noe du vet nå, som du skulle ønske du visste da du startet Ageras?

Med fare for å høres for selvtilfreds ut synes jeg helt ærlig at vi har gjort det veldig bra. Hvis jeg skal sette fingeren på noe, kunne det kanskje vært at vi skulle tatt en mer internasjonal tilnærming til forretningsidéen fra starten av. Likevel synes jeg det ville vært feil på daværende tidspunkt, fordi vi var på et helt annet sted da. Internasjonalisering av konseptet var ikke relevant på det tidspunktet, men det er også derfor vi nå, 3 år etter, blir møtt med utfordringer i form av firmaets infrastruktur. Misforstå meg rett, jeg ville ikke ha endret måten vi har gjort det på. Strategien vi hadde da var midt i blinken, og helt klart den riktige måten å gjøre det på.

Jeg vil understreke én ting. Husk å nyte prosessen i stedet for hele tiden å være for travel med eller bekymret for å nå neste milepæl. Jeg skulle ønske jeg hadde nytt reisen mer!

Hva er din største motivasjon?

Å bygge en virksomhet og se den vokse. Det gjør meg stolt å vitne at Ageras ansetter nye medarbeidere og trer inn på nye markeder. Det er motiverende for meg å se hvordan denne bedriften, som ble etablert i en kjeller, har vokst og fått den størrelsen den har i dag.

Det er givende å se at firmaet blir større enn deg selv. For noen år siden var Rico (Rico Andersen, Administrerende direktør og medstifter) og meg Ageras. I dag har Ageras vokst og blitt større enn oss. Det utløser noe i meg å oppleve det.

Hva er det neste steget for deg og Ageras?

Å bli helt internasjonalisert, og bevise at vi også kan utenfor Norden. Vi har så langt hatt suksess med å ekspandere internasjonalt, men ikke utenfor kontorene våre i København. Nå gjenstår det å bevise at vi kan ha samme suksess når vi trer inn på markeder hvor vi ikke arbeider fra København.

Hvor ser du deg selv om 10 år?

Jeg vet at jeg fortsatt er en entreprenør om 10 år. Om jeg fortsatt er en del av vårt kjære Ageras kan jeg ikke si med sikkerhet, men jeg er så dedikert i det jeg gjør at jeg med sikkerhet er del i noe. Jeg trenger det i livet mitt!

Innhold