Hvem er din største inspirasjon og hvorfor?

Dette kan sikkert virke litt «dypt», men jeg har troen på at man høster det man sår. Med det i tankene må jeg si at min bestefar, som også er en entreprenør, er min største inspirasjon. Hans tankegang er så positiv, og han har en unik tendens til å se muligheter i stedet for begrensninger. Jeg prøver å gjøre det samme hver dag, spesielt ved å visualisere hvordan det vil være hvis jeg når målene mine. For eksempel gjorde jeg dette da vi startet Ageras; jeg forestilte meg hvordan utsikten ville være fra skrivebordet mitt, det antallet ansatte vi ville ha og den voldsomme omsetningen.

Jeg beundrer også grunnleggerne av Saxo Bank, Lars Seier og Kim Fournais. På tross av hva mange synes om dem, kan man ikke nekte for at de virkelig vet hvordan man skal drive en bedrift. Jeg beundrer måten de har klart å bygge et så sterkt brand på. Deres investeringsbeslutninger og ville uttalelser er også fascinerende.

Seier og Fournais omtaler seg selv om “the bull” og “the bear”, og jeg trekker ofte paralleller til dette med Martin og meg. «The bull» er optimisten som handler fort – noe jeg helt klart kan identifisere meg med når jeg står blant partner- og kundekonsulentene og roper eller applauderer teamet. Martin er en mer rolig og tankefull type. Han gjør detaljerte kalkulasjoner og tar veldig gjennomtenkte beslutninger.

Hva er din største drøm?

Min største drøm er å være lykkelig. For meg henger lykke sammen med å en dag ha en god familie og å være helt selvstendig. For meg kan selvstendighet – på samme måte som lykke – komme i mange variasjoner, men jeg forbinder det på mange måter med å være økonomisk selvstendig i forhold til jobb.

Det er også viktig for meg å gjøre en forskjell, noe jeg allerede synes vi gjør med Ageras. Jeg synes det er fantastisk at vi har gjort det mulig å skape så mange arbeidsplasser og allerede har hjulpet flere enn 60.000 mennesker i søken på den riktige advokaten, revisoren eller regnskapsføreren. Likevel vet jeg at vi kan – og kommer til – å gjøre det bedre i fremtiden.

Hva er ditt beste råd for unge entreprenører?

Jeg blir stilt dette spørsmålet ofte. Mange svarer «bare gjør det». Spør du meg, er det et dårlig svar. Selvfølgelig skal du gjøre det, ellers kommer jo ingenting til å skje. 

Det viktigste for en entreprenør er å ha en god partner. Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig Martin har vært for meg de mange gange gangene jeg har vært redd eller bekymret for noe. Etter min mening er det veldig viktig å ha noen å dele de gode og dårlige tidene med, og jeg er veldig heldig som har Martin.

Mitt råd er derfor at du skal finne en god og lojal partner. Hvis du finner en som er det helt motsatte fra deg selv, er det etter min mening det beste. Finner du en person som har helt de samme meningene som deg selv, kan det fort bli et rot. Motsatt synes jeg det gir veldig god mening å ha en partner du kan diskutere med og som kan komme med et annet perspektiv.

Er det noe du vet nå, som du skulle ønske du visste da du startet Ageras?

Jeg skulle ønske jeg visste hvor vesentlig det er å ansatte de riktige menneskene. Å gjøre de riktige ansettelsene til riktig tid har spilt en stor rolle for Ageras. Vi har gjort en god del feilansettelser, og det har kostet mye for bedriften og påvirket meg mye. Heldigvis har vi lært mye fra det!

Hva er din største motivasjon?

Min sterkeste motivasjon er viljen til å skape noe nytt. Vi har nettopp jobbet med å utvikle et nytt produkt, og det har gitt meg veldig mye å være del i utviklingen av dette samt å lansere det. Jeg får et kick av prosessen med å utvikle noe, lansere det og bare følge med på at det vokser. Det er en unik følelse!

Hva er neste steg for deg og for Ageras?

Som sagt har vi nettopp lansert et nytt og spennende prosjekt, og vi planlegger snart å tre inn på et nytt marked. Likevel tror jeg at neste steg for Ageras er stabilisering. Det høres kanskje litt kjedelig ut, men vår massive vekst har også medført kaos og offer, noe som har preget mange i bedriften. Jeg har troen på at vi kan forbedre arbeidsmiljøet gjennom stabilisering og dermed også se flere av våre ansatte lykkes og vokse.

Hvor ser du deg selv om 10 år?

Jeg forestiller meg at jeg er administrerende direktør for rundt tusen ansatte. Forhåpentligvis har jeg en herlig kone og to barn. Jeg kan tillate meg å nyte et godt glass rødvin og har generelt et godt liv.

Innhold