Som eier av enkelpersonforetak kan du bruke skattefradrag på nesten alle kostnader. Dette senker skattebyrden din ved å trekke utgiftene fra inntekten din. Sørg for riktig bokføring, og du vil redusere det skattepliktige beløpet og styrke bedriftens og din private økonomi.

Hva kan man trekke fra på skatten i enkeltmannsforetak?

Svaret er kort oppsummert, mange ting. Og de vanligste skattefradragene er utgifter du har hatt i foretaket ditt. Et enkeltpersonforetak kan få skattefradrag for en lang rekke utgifter som er knyttet til foretaket ditt. Det som er viktige å huske, er at du må dokumentere (bokføre) disse utgiftene og du må ta vare på å kunne fremvise kvitteringene og fakturaene.
 

Forskjellen på skattefradrag og inntektsfradrag?

Det vi i dagligtalen kjenner som skattefradrag er faktisk inntektsfradrag fordi fradraget trekkes fra selskapets skattbare inntekt/overskudd, ikke selve skattebeløpet. Inntektsfradrag ender opp med å redusere skatten din fordi et fradrag i inntekten din gjør at beløpet skatten trekkes fra, er mindre.Inntekter minus kostnader – ikke totalinntekten.

Skattefradrag er faktisk det de høres ut som: Det reduserer den konkrete skatten som må betales. Eksempler inkluderer SkatteFUNN for forskning og utvikling, samt skattefradrag for investeringer i oppstartsselskaper. Disse fradragene minsker direkte det beløpet du må betale i skatt, uten å påvirke inntekten.

Så selv om navnet teknisk sett ikke er korrekt som du kan lese ovenfor, bruker vi order skattefradrag i vår dagligtale og derfor også i denne artikkelen. De vanligste skattefradragene er utgifter du har hatt i foretaket ditt. I praksis får du altså fradraget ved at du legger inn disse utgiftene i regnskapet ditt.

Finne hjelp til skattefradrag for enkeltpersonforetak?

Trenger du hjelp med skattefradrag for ditt ENK? Vi finner opp til 3 gratis tilbud fra regnskapsførere til deg.

Finn hjelp til skattefradrag for ENK

Fem gode råd om skattefradrag for enkeltpersonforetak

  1. Hold nøye oversikt: Dokumenter alle forretningsrelaterte utgifter nøye gjennom året. Dette inkluderer alt fra innkjøp og reiser til abonnementer og markedsføringskostnader. En grundig oversikt gjør det enklere å identifisere og kreve de rettmessige skattefradragene.

  2. Samarbeid med en regnskapsfører: Samarbeid med en skatteekspert eller regnskapsfører. De kan hjelpe deg med å navigere i skattelovgivningen og maksimere fradragene dine i tråd med gjeldende regler

  3. Vanlige fradrag: Man kan lett gå glipp av vanlige foredrag som har stor påvirkning på skatten din. Hjemmekontor, reisekostnader, profesjonelle kurs og utdanning er eksempler på fradrag som man kan dra nytte av.

  4. Spesifikke fradrag: Forskjellige bransjer har unike skattefradrag som gjelder for dem. Enten det er yrkesutstyr for håndverkere eller programvarelisenser for kreative tjenesteleverandører, sørg for å dra nytte av fradragene som er relevante for din virksomhet.

  5. Planlegg for fremtiden: Ta strategiske valg som kan påvirke skattefradragene dine på lang sikt. Dette kan inkludere timingen av store innkjøp eller investeringer, samt vurdering av ulike organisatoriske strukturer som kan gi større skattefordeler.

Hjelp til skattefradrag for enkeltpersonforetak?

Vi vet at det er tidkrevende å finne og hente inn tilbud på regnskapsfører, tid som bør legges ned i virksomheten din. Derfor tar vi på oss denne oppgaven for deg. Ageras hjelper deg med å få opp til tre tilbud som er gratis og uforpliktende. Dette lar deg vurdere pris basert på hva du søker og å sammenligne hvilken regnskapsfører du syns best matcher din virksomhet.

Finn hjelp til skattefradrag for ENK

 

Innhold