Et av  spørsmålene vi får mest, er om pris på regnskapsfører for enkeltmannsforetak. Derfor har vi laget denne artikkelen med forklaringer og eksempler på pris for hva en regnskapsfører kan koste for deg som har et enkeltmannsforetak. Å si nøyaktig pris på regnskapsfører er vanskelig ettersom det avhenger av flere faktorer. Først gir vi en oversikt over hva en regnskapsfører kan hjelpe enkeltmannsforetak med og videre med priseksempler og flere detaljer.

En regnskapsfører kan hjelpe enkeltmannsforetak med følgende:

  • Skattemelding
  • Næringsoppgave
  • Løpende bokføring
  • Rådgivning
  • MVA
  • Årsregnskap
  • Lønnskjøring

Pris på regnskapsfører for enkeltmannsforetak

Mye av regnskapet kan man gjøre selv som ENK. Det viktige er å være ærlig med seg selv å stille seg spørsmålene: Klarer jeg å gjøre regnskapet selv og vil jeg gjøre regnskapet selv? Tenk over dine styrker og svakheter, og om du tror du innehar kompentanse til å gjøre regnskapet ditt korrekt og å levere alt i tide. Tviler du her, vil vi anbefale å finne en regnskapsfører til å hjelpe deg med regnskapet fordi å gjøre feil eller å levere regnskap for sent, kan koste deg dyrt. 

Trenger din virksomhet at du bruker tiden på andre ting en regnskap, så overvei om din tid ikke er bedre investert på aktviteter som øker veksten i din virksomhet og at du overlater regnskapet til en fagperson.

Løpende bokføring: Er du enkeltmannsforetak, som i de aller fleste tilfeller betyr at du har et enkeltmannsforetak (ENK), må du ha en oversikt over kostnader og inntekter. Det kan være krav om regnskapsprogram hvis du fører regnskap i et enkeltpersonforetak. Bokfører du årlig over 600 bilag, er det krav om at du bruker et regnskapsprogram. 

MVA: Er du enkeltmannsforetak med omsetning over 50.000 kr i året skal du MVA-registereres. Alle som er MVA-registrerte skal levere næringsoppgave, også selvom din omsetning skulle dykke under 50.000 per år på et tidspunkt.

Skattemelding: Veldig mange tror at inntekter under 50 000 kr er skattefrie: Det er de ikke! Enkeltpersonforetak betaler skatt fra første krone de tjener. Skattemelding for 2023 for inntektsåret 2022, skal for alle ENK og de fleste AS leveres via et regnskaps- eller årsoppgjørssystemet.

Lønnskjøring: Har du ansatte kan regnskapsføreren kjøre lønnen for deg da dette da regelverket i forbindelse med ansettelser og utbetaling av lønn er omfattende. Mange velger da å sette regnskapet ut til en regnskapsfører, eventuelt å la regnskapsfører ta seg av lønnskjøringen.

Priseksempler på regnskapsfører for enkeltmannsforetak

Nedenfor har vi satt op to eksempler til deg som er basert på våres erfaring med de mange enkeltmannsforetak vi har hjulpet med å finnne regnskapsfører gjennom Ageras. Vi har laget to priseksempler nedenfor med flere detaljer og vi håper med dette å vise hva en regnskapsfører kan hjelpe enkeltmannsforetak med, og hva en regnskapsfører kan koste. Husk at prisene kun er et eksempel og at å benytte Ageras til å finne pris på regnskapsfører, er helt gratis og uforpliktende.

Eksempel 1 er et enkeltmannsforetak med nettbutikk som søker en regnskapsfører.

Eksempel 2 er et enkeltmannsforetak med café som søker regnskapsfører.

Hva vil regnskapsfører koste deg?

Pris er et viktig element når man som enkeltmannsforetak skal finne regnskapsfører. Hent inn opp til 3 gratis tilbud om hva en regnskapsfører vil koste deg. Slutt med gjettingen- Ageras gjør det for deg, gratis og effektivt!

Finn din pris på regnskapsfører

Eksempel 1: Regnskapsfører for enkeltmannsforetak som frisør

Hva regnskapsføreren skal hjelpe med:

- Løpende bokføring
- MVA
- Årsregnskap
- Skattemelding

Flere detaljer:

- Omsetning 2022: 1.5 millioner
- Bilag per år: 500
 

Tjeneste Frekvens Pris per år

Løpende bokføring

 Månedlig

7.000 kr

MVA

Hver 2. mnd 

4.500 kr

Skattemelding

Årlig

4.000 kr
Total årspris eksl. moms 15.500 kr

Eksempel 2: Regnskapsfører for enkeltmannsforetak grafisk designer

Hva regnskapsføreren skal hjelpe med:

- Løpende bokføring
- MVA-innberetning
- Skattemelding - virksomhet

Flere detaljer:

- Omsetning 2022: 300.000 kr
- Bilag per år: 300
- Ansatte: 0

Tjeneste Frekvens Pris per år

Løpende bokføring

 Månedlig

20.000 kr

MVA

Hver 2. mnd 

4.500 kr

Skattemelding

Årlig

4.000 kr
Total årspris eksl. moms 28.500 kr

 

Hjelp til pris på regnskapsfører for enkeltmannsforetak

Vi vet at det er tidkrevende å finne og hente inn tilbud på pris fra regnskapsfører – tid som bør legges ned i virksomheten din. Derfor tar vi på oss denne oppgaven for deg. Ageras hjelper deg med å få opp til tre tilbud som er gratis og uforpliktende. Dette lar deg vurdere hva prisen kan bli fra ulike regnskapsførere basert på dine behov, og å sammenligne hvilken regnskapsfører du syns best matcher din virksomhet.

Finn pris på regnskapsfører for ENK

Innhold