Hva koster regnskapsfører for selvstendig næringsdrivende er av spørsmålene vi oftest får. Derfor har vi laget denne artikkelen med forklaringer og priseksempler på hva en regnskapsfører kan koste for deg som er selvstendig næringsdrivende. Å gi en helt presis pris på regnskapsfører kan være vanskelig å gi et svar på ettersom det avhenger av flere faktorer. Her kommer en oversikt over hva en regnskapsfører kan hjelpe selvstendig næringsdrivende med, og priseksempler på hva det kan koste.

En regnskapsfører kan hjelpe selvstendig næringsdrivende med følgende:

  • Skattemelding
  • Næringsoppgave
  • Løpende bokføring
  • Rådgivning
  • MVA
  • Årsregnskap
  • Lønnskjøring
     


Pris på regnskapsfører for selvstendig næringsdrivende

Mye av regnskapet kan man gjøre selv som selvstendig. Det viktige er å være ærlig med seg selv å stille seg spørsmålene: Klarer jeg å gjøre regnskapet selv og vil jeg gjøre regnskapet selv? Tenk over dine styrker og svakheter, og om du har kompentanse til å gjøre regnskapet ditt korrekt og å levere alt i tide. Tviler du her, vil vi anbefale å finne en regnskapsfører til å hjelpe deg med regnskapet fordi å gjøre feil eller å levere regnskap for sent, kan koste deg dyrt. 

Trenger din virksomhet at du bruker tiden på andre ting en regnskap, så overvei om din tid ikke er bedre investert på aktviteter som øker veksten i din virksomhet og at du overlater regnskapet til en fagperson.

Løpende bokføring: Er du selvstendig næringsdrivende, som i de aller fleste tilfeller betyr at du har et enkeltmannsforetak (ENK), må du ha en oversikt over kostnader og inntekter. Det kan være krav om regnskapsprogram hvis du fører regnskap i et enkeltpersonforetak. Bokfører du årlig over 600 bilag, er det krav om at du bruker et regnskapsprogram. 

MVA: Er du selvstendig næringsdrivende med omsetning over 50.000 kr i året skal du MVA-registereres. Alle som er MVA-registrerte skal levere næringsoppgave, også selvom din omsetning skulle dykke under 50.000 per år på et tidspunkt.

Skattemelding: Veldig mange tror at inntekter under 50 000 kr er skattefrie: Det er de ikke! Enkeltpersonforetak betaler skatt fra første krone de tjener. Skattemelding for 2023 for inntektsåret 2022,  skal for alle ENK og de fleste AS leveres via et regnskaps- eller årsoppgjørssystemet.

Lønnskjøring: Har du ansatte kan regnskapsføreren kjøre lønnen for deg da dette da regelverket i forbindelse med ansettelser og utbetaling av lønn er omfattende. Mange velger da å sette regnskapet ut til en regnskapsfører, eventuelt å la regnskapsfører ta seg av lønnskjøringen.

Priseksempler på regnskapsfører for selvstendig næringsdrivende

Nedenfor har vi satt op to eksempler til deg som er basert på våres erfaring med de mange selvstendig næringsdrivende vi har hjulpet med å finnne regnskapsfører gjennom Ageras. Vi har laget to priseksempler nedenfor med flere detaljer og vi håper med dette å vise hva en regnskapsfører kan hjelpe  selvstendig næringsdrivende med, og hva en regnskapsfører kan koste. Husk at prisene kun er et eksempel og at å benytte Ageras til å finne pris på regnskapsfører, er helt gratis og uforpliktende.

Eksempel 1 er en selvstendig næringsdrivende frisør som søker en regnskapsfører.

Eksempel 2 er en selvstendig næringsdrivende med konsulent som søker regnskapsfører.

Hva vil regnskapsfører koste deg?

Pris er et viktig element når man som selvstendig næringsdrivende skal finne regnskapsfører. Hent inn opp til 3 gratis tilbud om hva en regnskapsfører vil koste deg. Slutt med gjettingen- Ageras gjør det for deg, gratis og effektivt!

Finn din pris på regnskapsfører

Eksempel 1: Regnskapsfører for selvstendig næringsdrivende frisør

Hva regnskapsføreren skal hjelpe med:

- Løpende bokføring
- MVA-innberetning
- Skattemelding - virksomhet

Flere detaljer:

- Virksomhetstype: ENK
- Omsetning 2022: 450.000 kr
- Bilag per år: 40
- Antal ansatte: 0

Tjeneste Frekvens Pris per år

Løpende bokføring

 Månedlig

7.000 kr

MVA

Hver 2. mnd 

4.500 kr

Skattemelding

Årlig

4.000 kr
Total årspris eksl. moms 15.500 kr

 

Eksempel 2:  Regnskapsfører for selvstendig næringsdrivende konsulent

 

Hva regnskapsføreren skal hjelpe med:

- Løpende bokføring
- MVA-innberetning
- Skattemelding - virksomhet

Flere detaljer:

- Virksomhetstype: ENK
- Omsetning 2022: 600.000 kr
- Bilag per år: 30
- Ansatte: 0

 

Tjeneste Frekvens Pris per år

Løpende bokføring

 Månedlig

3.000 kr

MVA

Hver 2. mnd 

5.000 kr

Skattemelding

Årlig

4.750 kr
Total årspris eksl. moms 12.750 kr

 

Hjelp til pris på regnskapsfører for selvstendig næringsdrivende

Vi vet at det er tidkrevende å finne og hente inn tilbud på pris fra regnskapsfører – tid som bør legges ned i virksomheten din. Derfor tar vi på oss denne oppgaven for deg. Ageras hjelper deg med å få opp til tre tilbud som er gratis og uforpliktende. Dette lar deg vurdere hva prisen kan bli fra ulike regnskapsførere basert på dine behov, og å sammenligne hvilken regnskapsfører du syns best matcher din virksomhet.

Finn din pris på regnskapsfører nå

Innhold