Faktura­program

Når du skal velge fakturaprogram til å lage dine faktura, har du et hav av muligheter. Det finnes svært mange ulike fakturaprogram, og disse varierer i alt fra utforming til pris, kvalitet og funksjoner.

Fakturaprogram for din bedrift

Når et foretak skal velge regnskapsprogram er det enkelte ting som skal tas i betraktning. Størrelsen og omfanget av de økonomiske aktivitetene i foretaket er naturligvis av stor betydning, da et enkeltmannsforetak som regel sender ut færre faktura enn et stort aksjeselskap. Sender man ukentlig ut få faktura og ikke har de helt store behovene for tilleggstjenester, kan et helt enkelt og gratis fakturaprogram være tilstrekkelig.

Økonomiavdelingen i en stor bedrift har gjerne større behov for mer komplekse tjenester, og velger avanserte regnskapsprogram med integrerte ordninger for fakturering og oppfølging. Tilleggstjenester som vareliste og kundekartotek er blant disse, og det finnes gjerne også løsninger for inkasso, timelister o.l. Det viktigste ved disse regnskapsprogrammene er at de åpner for et enkelt samarbeid med revisorer og regnskapsførere, da informasjonene som registreres med enkelhet kan hentes ut av disse.

Krav til fakturaprogram

Det er viktig å holde i tankene at det stilles lovmessige krav til utformingen av en faktura, og du må dermed påse at du velger et fakturaprogram som oppfyller disse kravene og er godkjent til å benyttes til formålet. De innholdsmessige kravene kan du lese mer om her.