AvtaleGiro

Oppdatert 2023

Hva er AvtaleGiro?

AvtaleGiro er en betalingstjeneste mange velger å bruke når de skal betale regninger som er gjengangere. Motsatt fra en vanlig giro er AvtaleGiro blankettløs. Eksempelvis kan dette være telefonregninger, strømregninger, regninger fra treningssentre, o.l. Det er også vanlig å ha en avtale på nedbetaling av det skyldige på kredittkort gjennom en AvtaleGiro. Har man akseptert ordningen med AvtaleGiro slipper man å registrere kontonummer, beløp, KID-nummer og andre opplysninger, og forfallsdatoen er automatisk registrert.

AvtaleGiro med eFaktura

Mange som benytter seg av eFaktura velger å kombinere dette med AvtaleGiro. Dermed trenger man ikke å forholde seg til noe i relasjon til regningen eller avtalen, og alt betales av banken til den fastsatte datoen.

Finn hjelp med regnskapet

Tilby AvtaleGiro som bedrift

Mange bedrifter opplever problemer med at kunder ikke betaler i tide. Det er en tidkrevende prosess å skulle innkreve det utestående, og kan skape mye frustrasjon. Undersøk om ditt økonomisystem eller regnskapsprogram er tilrettelagt for å lage AvtaleGiro, da en god løsning kan være å tilrettelegge for at kunder kan betale på denne måten, og tydelig markedsføre dette. Det er også øvrige fordeler forbundet med dette, som de miljømessige og økonomiske besparelsene ved at man slipper å printe og sende regningene.

Stanse eller korrigere AvtaleGiro

Ønsker man ikke lenger å fortsette med AvtaleGiro ordningen, kan man naturligvis stanse denne. Har man ikke tilstrekkelig innestående på kontoen når AvtaleGiroen skal trekke penger vil man som regel oppleve at den vil bli avvist.

Hjelp med regnskap

Det kan være en god idé å få hjelp fra en regnskapsfører eller revisor. Hos Ageras kan du få tilbud fra regnskapsførere og revisorer helt gratis og uforpliktende.

Finn hjelp med regnskapet