BankID

Oppdatert 2023

Hva er BankID?

BankIDs to hovedfunksjoner er signering og identifisering. Langt de fleste bruker i dag BankID når de skal logge inn i nettbanken, akseptere en AvtaleGiro eller fakura, signere elektroniske dokumenter og andre lignende tjenester. Spesielt banker og offentlige tjenester gjør aktivt bruk av BankID, og skal du eksempelvis logge inn på Lånekassens nettsider, er den enkleste måten å gjøre dette ved å bruke BankID.

Typer av BankID

BankID kommer i to utgaver. Man kan enten bruke BankID på mobil, eller gjennom banklagret BankID. For førsnevnte er brukerprofilen tilknyttet mobilnummer, fødselsdato og en personlig pinkode. Benytter man den banklagrede versjonen, er denne tilknyttet ens personnummer. Man skal i tillegg ha et personlig passord, og i de fleste tilfeller en kodebrikke.

Finn hjelp med regnskapet

Hvordan funger BankID?

Når du bruker BankID som signering, har dette den samme bindende virkning som en håndskrevet signatur på papir. Altså er avtalene du inngår på et BankID- brukersted ikke mindre bindende i kraft av at du ikke fysisk har underskrevet noe. Prosessen er både tid-, penge- og miljøsparende, da man ikke lenger trenger å sende brev per post.

Slår sammen BankID, Vipps og Bankaxept 

De norske bankene jobber mot å slå sammen BankID, Vipps og Bankaxept. 

Bankaxept er det nasjonale betalingssystemet i Norge, og eies av bankene i Norge. Vipps er en betalingstjeneste med cirka 4,1 millioner brukere.

Hjelp med regnskap

Det kan være en god idé å få hjelp fra en regnskapsfører eller revisor. Hos Ageras kan du få tilbud fra regnskapsførere og revisorer helt gratis og uforpliktende.

Finn hjelp med regnskapet