Finn din eiendomsadvokat gratis og uforpliktende

Det finnes mange eiendoms rettsdisipliner - finn eksperten innen feltet du behøver

Skal du kjøpe hus og har behov for rådgivning omkring hvilke krav du kan stille til selger? Eller er du motsatt interessert i å selge boligen din og trenger hjelp til å kvalitetssikre kjøpskontrakten? Da kan det være en fordel å kontakte en eiendomsadvokat som kan bistå deg med juridiske tjenester – til en pris som ikke overskrider budsjettet.

Å finne en eiendomsadvokat som kan bistå deg i eiendomsoverdragelser eller andre, relaterte gjøremål kan være krevende. Det finnes mange eiendoms rettsdisipliner, en eiendomsadvokat som er ekspert på f.eks. næringseiendom, trenger ikke være like kompetent hva gjelder andre felt.

Du kan finne den riktige eiendomsadvokaten for deg ved å bruke vår formidlingstjeneste. Vi gir deg enkelt, gratis og hurtig tilgang til et stort profesjonelt nettverk av spesialister innen økonomi og juss. Vi formidler kontakt, og matcher deg med opptil 3 relevante eiendomsadvokater. Alt som gjenstår for deg er å sammenligne tilbudene. Deretter velger du den advokaten som passer best med dine krav og behov. Tjenesten er uforpliktende, gratis og hurtig.

Slik fungerer Ageras:

Beskriv hva du trenger: Gi en detaljert beskrivelse av dine behov og kriterier for eiendomsadvokaten du søker.

Sammenlign tilbud: Vi formidler kontakt med opptil 3 eiendomsadvokater som matcher dine behov. Du sammenligner tilbudene.

Velg din eiendomsadvokat: Du velger advokaten som tilsvarer dine behov nærmest mtp på hensynene som er viktigst for deg.

Få tilbud fra opptil 3 eiendomsadvokater
Beskriv behovet ditt og finn den rette eiendomsadvokat enkelt og gratis.
Ageras kan kontakte meg via epost

Relevant bransjekunnskap

Skal du kjøpe bolig eller næringseiendom? Skal du selge en leilighet eller et stort næringsbygg? Er det utleie av hybler eller kontorlokaler som gjelder? Avhengig av bransje, er det viktig å finne en eiendomsadvokat som har relevant kunnskap og erfaring.

Riktig juridisk fagfelt

Det finnes mange forskjellige lover og hjemler som er relevante innenfor eiendomsrett. Sørg for at din advokat har riktige kvalifikasjoner, og er kompetent innenfor feltene som gjelder for deg. Det er utrolig viktig å sørge for at alle kontrakter skrives og gjennomgås av en dyktig advokat med riktig kompetanse.

Godt omdømme

Din eiendomsadvokat må fremstå som profesjonell og troverdig. Til syvende og sist er det kontraktene som kan utgjøre forskjellen på en og eller dårlig eiendomshandel. Sørg for at din advokat nyter et godt omdømme.

Finn riktig eiendomsadvokat - gratis, enkelt og uforpliktende

En eiendomsadvokat - kan han være til hjelp

Eiendomsrett er et komplisert fagfelt. En eiendomsadvokat er en jurist som spesialiserer seg innenfor nettopp dette området. Det gjør en slik yrkesutøver i stand til å bistå deg i alle deler av en eiendomsoverdragelse. Det inkluderer selvsagt kjøp, salg, utleie og leie. Det gjelder for boliger og det gjelder for alle tenkelige former for næringseiendommer.

Kontrakter danner selve kjernen i alle slike overdragelser. Uavhengig av hvilken side av handelen du står er det viktig at du får en advokat til å bistå. Du bør selvsagt aldri tegne opp en kontrakt på egen hånd. Ei heller er det lurt å skrive under, uten å ha fått en eiendomsadvokat som representerer deg til å lese den først.

Dette er bare sunn fornuft. Det er også god forretningspraksis. Uansett hva slags type eiendomshandel du er involvert i, uansett hvor store eller små summer som er involvert, vil du kunne finne en eiendomsadvokat som har riktig kompetanse.

Du skal også huske på at i henhold til gjeldende lovverk finnes det en rekke plikter som faller på eiendoms-selger, -utleier, -kjøper og -leietager. Disse pliktene lønner det seg aldri å forsømme. Ved å ha din egen eiendomsadvokat til å bistå deg, vil du kunne ha full oversikt over hva slags regler og lover som gjelder akkurat for deg og dine omstendigheter. Eiendomsrett er ikke noe alle og enhver kan sette seg inn i. Derfor kan en advokat med riktige kvalifikasjoner være uvurderlig.

Hva koster en eiendomsadvokat?

Hva slags honorar du må regne med å betale en eiendomsadvokat vil avhenge av en rekke faktorer. Den kanskje mest åpenbare er hvor omfattende og tidkrevende din sak er. Dess mer tid og ressurser som kreves, dess større utgifter må du selvsagt belage deg på. Det vil også ha mye å si hva slags budsjetter vi har med å gjøre. Vil du tegne opp en kontrakt for salg av en hytte til en halv million, vil advokatsalæret bli et helt annet enn hvis du har et kvartal med næringsbygg i sentrum ute for salg.

Du vil også måtte tenke på hvor langsiktig ditt behov for juridisk bistand er. Har du kun tenkt å få en advokat til å se over en kontrakt før du signerer den, vil du åpenbart ikke måtte ut med voldsomme honorarer. Driver du derimot med utleie av lokaler over tid, hvor nye leietagere kommer og går, krav kan rettes mot deg, og kontrakter må tegnes opp og kanskje bestrides, ja, da går utgiftene selvsagt opp.

I det hele tatt er det viktig å huske på at hvis du driver innenfor eiendom, så blir en advokat gjerne uunnværlig. For både hvis du er misfornøyd med noe angående en handel, eller den andre siden er det, så må juridisk bistand hentes inn. Det medfører at for din egen del, kan det være fordelaktig å ha et langvarig og etablert samarbeid med en anbefalt eiendomsadvokat du vet du kan stole på. Å tape en rettsak anlagt mot deg av noen du solgte hus til er langt mer kostbart enn salæret til en advokat.

Hvis du bedriver enhver form for eiendomshandel, trenger du en advokat. Boligkjøp, boligleie, boligsalg og boligutleie – alt sammen er ting de aller fleste av oss har befatning med. Samtlige involverer kontrakter, og bør derfor involvere en advokat. Kjøp av bolig er for eksempel en av de viktigste handlene nordmenn flest gjennomfører i livet. Klart du ikke bør gjøre en sånn investering uten juridisk bistand. Er du selger av bygget vil du også ville sikre deg i alle bauger og kanter. En dårlig kontrakt kan bety forskjellen på en god og dårlig handel. Det skjer ofte at kjøper av eiendom saksøker selger. Det kan skyldes mange forhold. Det er da det gjelder at kontrakten er bunnsolid. Og at du har en advokat som kan forsvare deg på en kompetent og profesjonell måte. Sant å si er det riktig å si at alle som er involvert i eiendoms handel, leie eller utleie bør ha tilgang til en eiendomsadvokat.

Advokat boligkjøp

Den største investeringen folk flest gjør i livet. Sørg for at kontrakten er rettferdig og overholder alle gjeldende regler og lover med en eiendomsadvokat.

Advokat boligsalg

Som boligselger har du et stort ansvar. Unngå søksmål og andre krev ved å få en eiendomsadvokat til å bistå.

Advokat leie/utleie

Det gjelder strenge regler for utleie av eiendom. En advokat hjelper deg operer innenfor lovverket. Skal du leie bolig, bør en advokat forsikre seg om at kontrakten oppfyller kravene.

Finn en lokal eiendomsadvokat

Det å kjøpe eller selge bolig er en stor begivenhet, og involverer mye tid og penger. Det er derfor viktig å være nøye i løpet av prosessen slik at du ikke overser viktige detaljer. Det er en rekke lover og regler å forholde seg til og det er mange av disse man ikke har kjennskap til med mindre man arbeider innenfor eiendom eller juss. En eiendoms- eller boligadvokat er spesialist på eiendomsrett og vil hjelpe deg med de delene av boligprosessen som krever juridisk viten, enten du er selger, kjøper, utleier eller leietaker. 

Kjøp og salg av bolig er en omfattende og tidkrevende affære som bygger på en god del lover og regler. Derfor kan det være en god idé å anvende en dyktig eiendomsadvokat som kan hjelpe deg gjennom prosessen, og denne ønsker vi å finne for deg slik at du slipper å lete selv. Istedenfor å måtte undersøke hvor advokatene befinner seg, hvem som har mest erfaring med den relevante boligtype, og hva prisforskjellene er, kan du med fordel overlate ansvaret til oss og vi vil gjøre jobben for deg – gratis. Ageras har avtaler med eiendomsadvokater over hele landet - Vi har det største nettverket av advokater.

Innen hvilke spesifikke felt kan en eiendomsadvokat hjelpe meg?

Det finnes et utrolig bredt spekter av områder der en eiendomsadvokat kan hjelpe deg. Noen vil du nok være klar over, andre er langt mindre velkjente. Samtlige lønner det seg å ha oversikt over når man skal bevege seg ut i eiendomsmarkedet. En god advokat kan rett og slett være den viktigste investeringen du gjør – uavhengig av om du er selger, kjøper, leietager eller utleier.

Eiendomsrett
Eiendomsrett er et komplisert og omfattende felt. En eiendomsadvokat hjelper deg med å operere innenfor lovverket. Vedkommende kan også sørge for at alle andre involverte i handelen gjør det samme ved å saumfare kontrakter, m.m.
Avhendingsloven
I henhold til avhendingsloven, er det ikke lov for selger å forsøke å skjule feil eller mangler ved en bolig. Det er på grunn av denne loven en kjøper kan saksøke en selger selv om det er kjøpers plikt å forsikre seg om boligens tilstand. Av den årsak trenger hus-selgere en eiendomsadvokat.
Eierskifteforsikring
Denne forsikringen beskytter boligselgere fra søksmål fra boligkjøper. I fem år kan du nemlig stilles til ansvar for mangler ved boligen du solgte. En advokat hjelper deg tegne en fullstendig og dekkende forsikring.
Bustadsoppføringslova
Hvis du kjøper et bygg under oppføring, kan det skje mye rart. Tidsfrister kan brytes, budsjetter endres og endringer til selve bygget utføres. Her er det bustadsoppføringslova som gjelder. En advokat trengs for å hjelpe deg med den.
Boligkjøperforsikring
Denne forsikringen dekker advokatutgifter som du som boligkjøper må betale som resultat av en rettstvist. F.eks. hvis du finner mangler ved boligen som du mener selger kjente til. Altså kan du få dekket din eiendomsadvokat av forsikringen. Også Innbo- eller husforsikringen kan gi lignende dekning.
Forsikringer
Du trenger forsikringer på alle sider av en eiendomsoverdragelse. Både for å sikre deg om at du har alle forsikringer du er pålagt, og for å tegne riktige forsikringsavtaler, kan en advokat bidra.

Vi finner en eiendomsadvokat til deg

Hvis du allerede har en juridisk ekspert som du samarbeider med, og som representerer deg innenfor feltene vi har dekket i denne artikkelen, kan det likevel være lurt å sondere markedet. Det kommer hele tiden nye lover og regler. Dine omstendigheter kan også endre seg. Er du sikker på at din profesjonelle bistand holder riktig nivå? Du kan uforpliktende, hurtig og enkelt se deg om etter et alternativ ved bruk av vår formidlingstjeneste.

Leter du etter en annen tjeneste enn dem som står ovenfor?
Fortell oss hvordan vi kan hjelpe deg