Lurer du på hvilket regnskapsprogram du skal velge, eller vurderer du å bytte? Les hvordan de mest brukte programmene til regnskap blir rangert av brukerne i 2017.

Regnskap Norge utførte undersøkelsen, hvor 1652 svarte på spørsmål vedrørende deres regnskapsprogrammer. Det skilles mellom skybaserte og tradisjonelle systemer. Førstnevnte defineres ved at programvare og tilhørende data er tilgjengelig via nettleser, mens sistnevnte kjennetegnes ved at regnskapsprogrammet krever installasjon og må lagres lokalt.

De mest brukte regnskapsprogrammene

De mest brukte regnskapsprogrammene for regnskapsførere er oppsummert i listen nedenfor. Det presiseres at prosentandelene er basert på antall regnskapsforetak som benytter systemene, og ikke antall brukere. Dermed vil en regnskapsbedrift med 100 ansatte telle en gang, uavhengig av antall ansatte.

Visma e-Accounting og Tripletex fikk store oppganger i markedsandeler fra 2016, henholdsvis 6,9% og 7,6%. Visma Business hadde en nedgang på 7,2%. 

Rangering av skybaserte regnskapsprogrammer

Nedenfor vises en rangering av de skybaserte regnskapsprogrammene, hvor 1 er laveste score, og 6 høyeste. 

Med en snittscore på 5,1 når PowerOffice GO toppen, mens Fiken ligger i bunn med en score på 2,9.

Rangering av tradisjonelle regnskapsprogrammer

Nedenfor vises en rangering av de tradisjonelle regnskapsprogrammene. Poengskalaen er tilsvarende skybaserte programmer.

Agro Økonomi når toppen med en snittscore på 5,0. MS Dynamics AX ligger i bunn med en score som viser 3.4. Det observeres et mindre sprik i score for tradisjonelle programmer enn for skybaserte.

Ved vurdering om hvilket regnskapsprogram din bedrift skal velge, anbefaler vi i Ageras å tenke over viktigheten av at din regnskapsfører og din bedrift anvender samme program. 

Trenger du en regnskapsfører med kompetanse i programmet du bruker?

Klikk her og få 3 tilbud fra regnskapsførere

Innhold