Einar Knutsen er innehaver av Drammen Sveiseservice AS, og jobbens høydepunkt er å finne løsninger på kundenes utfordringer. 

Han er styrets leder, daglig leder og utførende, og har vært det siden han var 31 år:

- Jeg hadde lenge ønsket å starte for meg selv, og plutselig dukket det opp en mulighet. Den valgte jeg å ta, sier Knutsen.

Sveiseren fikk dermed mange jern i ilden i tillegg til utføringen av oppgaver for kunder, vanligvis bestående av produksjon og reparasjon i form av sveising:

- I mange tilfeller er det sveising av gjenstander som er ødelagt. Nesten like ofte er det nye ting som lages etter kundens ønske: Fra stuebord og utelykter til gravemaskinskuffer og stiger.

Han poengterer at ikke alle oppdrag er like fristende å ta på seg.

Ting tar tid. Det er heller ikke så renslig der man må inn å gjøre en jobb. Da må man tenke penger!

Men for Knutsen veier høydepunktene ved å være selvstendig opp, og han poengterer at det er en stor fordel å være egen sjef.

- Man skaper noe og er sin egen lykkes smed, sier han, og legger til:
- Det blir også litt annerledes økonomisk, og noen usikkerheter medfører selvstendigheten: Er kundene fornøyde? Betaler de i tide? Blir det jobb neste uke? Så det har blitt noen våkenetter.

Det har gått ett år og jeg ser meg ikke tilbake

Knutsen forteller at en arbeidsdag typisk består av 7,5 timer. Fakturering og annet papirarbeid kommer ved siden av.

Jeg var på jakt etter en ny regnskapsfører. Siden det er så mange å velge i tenkte jeg at det var greit å sette det bort, for å spare tid. Så gikk det slag i slag når vi fant Ageras.

- Jeg trang hjelp med regnskapet. Det å prøve å sette seg inn i drift og kotymer er vanskelig, og det er veldig mye å tenke på utover det å faktisk utføre arbeid for kunder. Derfor setter jeg bort det jeg ikke er fullt så god på. 

Knutsen fikk tre tilbud fra regnskapsførere via Ageras, og valgte tydeligvis den rette:

- Vi har fått god kjemi, og vi kan prate andre emner enn regnskap. Dialogen er god, sier han, og fortsetter:
- Det er et stort pluss at han er nær der jeg driver.

Gjør som Knutsen: Klikk her og få 3 tilbud fra regnskapsførere!

Innhold