Nytt konsept innen dagligvarehandel

Det amerikanske IT-selskapet Amazon er kjent for å ha revolusjonert netthandel og startet i utgangspunktet som en nettbasert bokhandel på 1990-tallet. I dag er selskapet verdens største innen nettbasert detaljhandel og selger alt fra videospill til møbler med leveransetider så korte som en time. Et av de nyeste konseptene har fått navnet Amazon Go og har tatt dagligvarehandel til et nytt nivå.

Shop and go

Konseptet går ut på å lage matbutikker hvor kunder kan handle og gå rett ut igjen uten å vente i kø for å betale. Kunder laster enkelt ned en app og scanner smarttelefonene sine når de går inn i butikken. Når de er ferdige med handlingen og går ut av butikken blir pengene trukket fra kundenes Amazon-konto. Butikkene vil tilby både fersk, ferdig tilbredt mat egnet for frokost, lunsj og middag, i tillegg til et bredt spekter av basisvarer som brød, ost og melk. Teknologien er så sofistikert at den får det med seg hvis en kunde legger tilbake varer i hyllene. Appen justerer da sluttsummen kunden skal betale for varene.

Kundene sparer tid

Den største fordelen er nok den tiden kundene sparer ved å slippe å stå i kø. Det er ingen risiko for kunder med proppfulle handlevogner foran i køen, og heller ikke risiko for kluss med selvbetjeningskasser. Man kan rett og slett gå rett ut av butikken når man har handlet ferdig. Inntil videre er det kun én Amazon Go butikk, og denne blir testet av Amazons ansatte. Butikken, som ligger i Seattle, skal imidlertid åpne offentlig ganske snart ifølge selskapet. 

Klikk her og få tilbud fra regnskapsførere eller advokater!

Innhold