Fikk du med deg blogginnlegget med 10 vitser for regnskapsførere og revisorer? Vi måtte selvfølgelig lage et innlegg med vitser som er morsomme for (og som går litt på bekostning av) jurister og advokater også. Vi håper de får deg til å trekke på smilebåndet! 

Bli også  klokere på hva som er forskjellen på advokater og jurister her.

10 vitser som kun jurister og advokater synes er morsomme

1. En god advokat kjenner loven. En utmerket advokat kjenner dommeren.

2. En mann ble arrestert for å ha slått ned to personer i beruset tilstand. I rettsalen dagen etter spør dommeren: «hvor jobber du?» Mannen svarte «her og der.» Dommeren spurte så «hva jobber du med?» Mannen svarte «det ene og det andre.» Da ga dommeren beskjed om å føre mannen vekk. Mannen sa «vent, dommer. Når får jeg komme ut?» Dommeren svarte mannen: «før eller senere.»

3. I en sak vedrørende politisk korrupsjon blir et vitne angrepet med følgende spørsmål av aktor: «Er det ikke sant», brøler han, «at du tok imot 30 000 kroner for å kompromittere denne saken?». Vitnet stirret ut av vinduet som om han ikke hørte spørsmålet. «Er det ikke sant at du tok imot 30 000 kr for å kompromittere denne saken?» gjentok advokaten med høy røst. Vitnet svarte fremdeles ikke. Til slutt lente dommeren seg over og sa «Vil du være så vennlig å svare på spørsmålet?» «Åja,» sa vitnet, «jeg trodde han snakket til deg».

4. Hvorfor bruker advokater stige når de skal på jobb? Fordi de skal opp i høyeste rett.

5. En frisør klippet håret til en prest. Presten forsøkte å betale for klippen, men frisøren nektet og sa «du gjør Guds arbeid.» Dagen etter fant frisøren et dusin bibler utenfør døren til frisørsallongen. En politimann kom til frisøren for å få håret sitt klippet, og igjen nektet frisøren å ta betaling: «du beskytter folket.» Dagen etter fant frisøren et dusin smultringer utenfor døren til frisørsallongen. En advokat kom til frisørsallongen for å få en klipp, og nok en gang nektet frisøren betaling: «du tjener rettssystemet.» Dagen etter fant frisøren et dusin advokater som ventet på en gratis hårklipp.

6. En advokat og en lege traff hverandre på en fest. Legen ble stadig forstyrret av andre gjester som ønsket gratis medisinske råd. Legen ble etterhvert irritert og spurte hva advokaten gjorde i slike tilfeller. «Jeg svarer på spørsmålene deres, for så å sende dem en faktura i posten». Det var sannelig ikke dumt, tenkte legen. To dager senere lå det en advokatregning på 2000 kroner i postkassen hans.

7. Under en rettsak kaller en advokat sitt første vitne, en gammel kvinne på 80 år, og han spør henne på profesjonelt vis: «Vet du hvem jeg er, fru Quist?» «Selvfølgelig gjør jeg det, herr Madsen!» sier den gamle damen. «Jeg har visst hvem du var siden du var liten, og jeg må si at jeg er veldig skuffet over deg. Du lyver, du bedrar konen din, du sladrer om klientene dine. Selvfølgelig vet jeg hvem du er!» Målløs og forskrekket over svaret tar det noen sekunder før advokaten peker på den andre siden av rettsalen og spør: «Kjenner du forsvarsadvokaten da?» «Åh, ja da. Jeg kjenner herr Rolfsen også. Helt siden han var liten – og jeg kan si jeg er skuffet over ham også. Han drikker og spiller for mye. Han er ingen sympatisk mann og han er en av de verste advokatene i byen!». På dette tidspunktet avbryter dommeren, og ber de to advokatene komme opp til seg. Når de er fremme bøyer dommeren seg over og hvisker til dem «hvis noen av dere idioter spør henne om hun vet hvem jeg er, så er dere ferdige!»

8. To advokater, Peter og Oskar, er på vei til golfbanen for å slå 9 hull. Peter foreslår et veddemål på 300 kr, noe Oskar blir med på. Etter det åttende hullet leder Oskar med ett slag, men mister synet av ballen etter første slag på det niende hullet. «Hjelp meg med å finne ballen. Se der borte,» sier han til Peter. Etter et par minutter er det fremdeles ingen av dem som har funnet ballen. Ettersom man mister poeng når man ikke finner ballen sin, lurer Oskar forsiktig ut en golfball fra lommen sin og slipper den ned på bakken. «Se! Jeg fant ballen!» roper han glad til Peter. «Etter alle årene vi har vært partnere så vil du jukse deg til lusne 300 kroner?», sier Peter. «Hva mener du?» svarte Oskar. «Jeg fant ballen min rett der borte.» «Så du er en løgnhals også! Jeg kan nemlig fortelle deg at jeg har stått oppå ballen din i fem minutter!»

9. Hvor mange advokater trenger du for å skifte en lyspære? Fire: en som kan klatre opp stigen, en som kan holde stigen, en som kan riste i stigen, og en som kan saksøke stigeselskapet.

10. «Du er jo kjent for å være en dyktig advokat, så jeg lurte på om du kunne svare på to spørsmål for 1500 kroner?» «Det skulle bare mangle! Hva er det andre spørsmålet?»

Trenger du hjelp fra regnskapsfører?

Å finne den helt rette regnskapsfører har aldri vært lettere. På bare 5 minutter blir vi bedre kjent med deg og kartlegger hjelpen du har behov for. Og det aller beste, Ageras er 100% gratis og uforpliktende!

Innhold